Seidor
customer experience

Customer Experience

Transforma la relació amb els clients, ofereix experiències úniques i personalitzades, i crea valor en cada interacció.​

Customer Experience

Transforma la relació amb els clients, ofereix experiències úniques i personalitzades, i crea valor en cada interacció.​

Entendre, connectar i comunicar-nos amb clients, proveïdors i col·laboradors, posicionant la marca i els nostres productes i serveis, és clau per a la resiliència en un entorn de ràpid canvi. Tot això en un context omnicanal i digital que hem de connectar amb el físic.

osborne
Grup Osborne | SAP Commerce Cloud
Cas d'èxit

Derivat d'una avaluació de l'ecosistema digital, Osborne ha decidit implementar una nova plataforma d'e-Commerce, SAP e-Commerce Cloud. La nova plataforma integra en una única solució la gestió de tots els canals i la base de clients, per millorar l'experiència de compra i facilitar la gestió interna.

La gestió de la experiència

La gestió de la experiència

Pel que fa a la transformació digital, d'una forma o altra, totes les organitzacions han traçat el seu pla d'actuació i part fonamental del mateix per poder arribar a prestar un servei personalitzat, individualitzat i que satisfaci l'experiència del client per tal que d'aquesta forma millori la seva fidelització.

Entén la cultura d'experiència de client dins de la teva empresa per mantenir la coherència entre canals i punts de contacte, i alinear-la als objectius de negoci.

Cultura CX
servicios-nube
arquitectura-nube

Mantén amb vida una proposta de valor única en el mercat que s'anticipi i s'adapti a les necessitats i anhels dels clients i es distingeixi dels competidors.

Disseny

Personalitza l'experiència de forma automatitzada i escalable gràcies a una estratègia omnicanal i un Customer Data Platform basat en mesurar, entendre i anticipar el comportament dels clients.​

Hiper-personalització omnicanal​
Chatbot
Dos chicas hablando

Quantifica el ROI en CX con aquellas métricas que realmente aportan valor al negocio y al cliente y repórtalos a toda la compañía.

Retorn de la inversió​

Les nostres solucions de Customer Experience

Estratègia

Consultoria estratègica i disseny de serveis, productes i negocis digitals per dissenyar experiències

Tecnologia

Serveis especialitzats d'arquitectura i enginyeria per crear solucions adaptades i garantir la sostenibilitat empresarial.​

Canal

Disseny i desenvolupament d'aplicacions web, mòbils i nous formats per escalar el teu negoci.​

Màrqueting

Agència creativa per crear campanyes 360, màrqueting automatitzat i hiper-personalització.

Potser et pot interessar

WOW Concept | Mirakl

WOW és un mercat web omnicanal que suposa una gran novetat en el món del comerç al detall. Vol ser un model de negoci disruptiu, combinant la seva presència en línia amb un concepte nou de botiga física.