Seidor
personas hablano

24 de març de 2023

SEIDOR i IBM impulsen la transformació digital del Port de Barcelona

  • La consultora tecnològica SEIDOR participa en la reforma de l'actual plataforma digital de la infraestructura per agilitzar i automatitzar els processos d'intercanvi d'informació entre els actors de la comunitat portuària.
  • La transformació digital del Port de Barcelona és un dels casos que, el 23 de març, s'ha presentat al Technology Summit d'IBM, en el qual es va debatre sobre la contribució de la tecnologia a l'adaptació de les organitzacions.
  • La nova infraestructura, més àgil i moderna, integra el servidor IBM LinuxONE, que ofereix el processador més ràpid i eficaç del mercat.

Barcelona, 24 de març de 2023. SEIDOR, consultora de serveis i solucions tecnològiques, impulsa al costat d'IBM la transformació digital de PORTIC, els PCS (Port Community System) del Port de Barcelona. Es tracta d'una plataforma tecnològica per a la gestió de sol·licituds i prestació dels diferents serveis portuaris de manera intel·ligent, centralitzada i segura.


La transformació digital del Port de Barcelona ha estat una de les protagonistes del Technology Summit d'IBM, jornada organitzada de la mà de l'associació APD, que ha reunit el 23 de març, a la Casa Convalescència (Barcelona), experts d'IBM, empreses i entitats públiques, per abordar, a través de casos reals, la contribució de la tecnologia per a l'adaptació i la realització d'operacions en l'actual era tecnològica, marcada pel núvol híbrid, les dades, la intel·ligència artificial i la sostenibilitat.


Integració de dades i incorporació de tecnologies emergents

El canvi impulsat per SEIDOR i IBM al Port de Barcelona ha implicat la modernització de les infraestructures físiques i de la programació per fer-les servir. Així, la integració de les dades entre els diferents actors d'aquesta infraestructura clau i la possibilitat d'incorporar tecnologies emergents permet avançar cap a una optimització del flux d'informació i la presa de decisions de l'autoritat portuària.
SEIDOR, Platinum Business Partner d'IBM, participa activament en aquest projecte de transformació tecnològica del Port de Barcelona per donar resposta a les necessitats de la comunitat portuària i renovar l'actual plataforma digital amb la utilització de tecnologies modernes basades en contenidors i codis oberts, que permeten millorar l'eficàcia i donar més agilitat als processos de desenvolupament i desplegament d'aplicacions. Al mateix temps, aquesta nova infraestructura garanteix la disponibilitat 24/7 per evitar la pèrdua de dades.


Joan Ramón Barrera, director de sector públic a SEIDOR, ha assenyalat que “des de SEIDOR, hem adaptat la tecnologia en l'àmbit funcional i d'arquitectura per integrar-la a l'entorn tecnològic del Port de Barcelona”. I ha afegit que “durant el procés de disseny i d'integració de la solució, la implicació d'IBM juntament amb la nostra experiència en tecnologies de mercat, com Linux, emmagatzematge o comunicacions, han contribuït a assolir l'èxit de la seva posada en marxa”.
Contínuament, emergeixen noves tecnologies, però és vital saber diferenciar quina serà la tecnologia amb més recorregut i, avui, podem afirmar que IBM LinuxONE és una tecnologia que aportarà grans beneficis a la comunitat portuària”, ha assegurat Joan Ramón Barrera.

Tecnologia puntera IBM LinuxONE i sostenibilitat

Davant l'increment del trànsit marítim i amb la finalitat d'obtenir la millor resposta als requeriments en termes d'innovació, agilitat i sostenibilitat, el Port de Barcelona ha confiat en SEIDOR i en la nova infraestructura IBM LinuxONE.

Aquesta tecnologia puntera ofereix el processador més potent del mercat per aconseguir incrementar el rendiment, requisit indispensable per a un servei com el de PCS (Port Community System), i, al mateix temps, un nivell alt de consolidació de càrregues, que es tradueix en un estalvi directe en els costos de llicència de les diferents solucions de programa que integren la plataforma. En aquest sentit, durant els pròxims 5 anys, el Port de Barcelona podrà reduir la petjada de carboni generada pel seu propi negoci en més de 175 tones mètriques d'emissions de CO₂.

Al mateix temps, aquesta plataforma és escalable, fiable, segura i flexible, i està preparada per treballar dins els estàndards i models tecnològics actuals. D'aquesta manera, IBM LinuxONE permetrà que el Port de Barcelona s'adapti al creixement que vagi tenint, sense necessitat d'ampliar la seva petjada física ni fer un sobreesforç inicial en l'àmbit d'infraestructura.

A partir d'ara, l'entitat portuària podrà aprofitar els avantatges dels últims avenços tecnològics en àmbits com la intel·ligència artificial, la tecnologia al núvol o les xarxes 5G per afrontar futurs reptes.

Potser et pot interessar…

16 de març de 2023

Som partners de Sónar+D

Formem part del Sónar 2023, un esdeveniment cultural pioner i referent internacional en creativitat, ciència, tecnologia i nous corrents musicals de l'electrònica de ball, que, durant els dies 15, 16 i 17 de juny d'aquest any, celebrarà el seu 30è aniversari a Barcelona.

SEIDOR