Seidor
ordenador

28 de febrer de 2023

Data and analytics conversations

SAP Businessobjects live data connector 3.4 for SAP analytics cloud

En el nostre cicle de converses i reflexions sobre com aportar valor als nostres clients amb les solucions d'Analytics, avui parlarem amb Lluís Aspachs. Mentre tots ens preocupàvem per l'efecte 2000, en Lluís ja ajudava clients de diferents sectors i mides amb les solucions de SAP BusinessObjects a tot Europa i l'Orient Mitjà.

En el nostre cicle de converses i reflexions sobre com aportar valor als nostres clients amb les solucions d'Analytics, avui parlarem amb Lluís Aspachs. Mentre tots ens preocupàvem per l'efecte 2000, en Lluís ja ajudava clients de diferents sectors i mides amb les solucions de SAP BusinessObjects a tot Europa i l'Orient Mitjà.

Víctor Agramunt: Bon dia, Lluís, avalat per l'experiència de més de 20 anys treballant amb solucions de SAP BusinessObjects, tu que coneixes molt bé l'ecosistema de clients que treballen amb aquesta solució, de quina manera creus que podrien rendibilitzar i potenciar la seva inversió en el context actual, en què apareixen solucions SaaS com SAP Analytics Cloud (SAC)?

Lluís Aspachs: Bon dia, Víctor, l'última versió de plataforma actual de BusinessObjects 4.3 SP2 ja es pot instal·lar amb la nova edició del connector per a SAC anomenada Live Data Connect 3.4. Aquest connector permet als usuaris de les àrees de negoci (compres, vendes, finances…) aprofitar les connexions i la potent lògica de negoci dels universos i informes de SAP BusinessObjects.

D'aquesta manera, aquests podran consumir dades en temps real des de SAC provinents tant de documents de WebIntelligence com d'Universos d'una manera més àgil i segura que mai.

Víctor Agramunt: Sembla molt interessant, però ara no podem deixar que el nostre públic passi ànsia.

Podem explicar quines són les principals característiques i donar alguns consells per instal·lar-lo?

Lluís Aspachs: Aquest connector, en essència, és un petit instal·lable que es troba normalment en el mateix servidor de BusinessObjects, a la part de front-end, i que actua d'intermediari entre SAC i BO. Per a l'usuari final de SAC tot és molt fàcil, ja que, en connectar a un Univers, podrà veure els objectes i construir i refrescar la seva consulta en SAC com si es tractés de Webl, o si decideix apuntar a un document WebI directament, fins i tot podrà aprofitar les dades de consultes ja preexistents que venen enriquides amb fórmules, variables i integracions i, a partir d'aquesta informació, construir les seves històries en SAC.

D'altra banda, la configuració del connector és simple, tot el que cal fer és exposar un accés https al servidor i port d'aquest connector perquè, d'una banda, SAC el vegi, i de l'altra, dir-li on està el back-end de BO perquè SAC li pugui transmetre les seves peticions i rebre-les, sempre dins la intranet corporativa i sense que les dades surtin a l'exterior. Per a tots aquells que vulguin una guia de com connectar en menys de 20 minuts SAP Analytics Cloud a les seves dades en temps real a través de SAP BusinessObjects, en aquests enllaços tenen tots els detalls:

racsacielos con nubes grises

Un viatge cap a l'analítica híbrida de SAP: Sabies que pots connectar SAP Analytics Cloud i SAP BI Platform en només 20 minuts?

dos personas mirando un ordenador

Com configurar i utilitzar els informes de WebIntelligence com a origen de dades en temps real per a SAP Analytics Cloud?

Víctor Agramunt: Menys de 20 minuts per poder aprofitar tota la inversió inicial i posar llum a les nostres dades amb SAP Analytics Cloud, em sembla que ningú podrà dir que no hi està interessat. Però ja existien versions d'aquest connector anteriors,

quines millores i beneficis aporta aquesta versió del connector respecte de les anteriors?

Lluís Aspachs: El que SAP ha fet des d'aquestes versions inicials és proporcionar millores pel que fa a estabilitat i la fiabilitat i també els beneficis tangibles següents per part de l'usuari final:

  • Més seguretat amb la compatibilitat SSL
  • Auditoria millorada
  • Millor usabilitat amb possibilitat de fer «drill-down»

Víctor Agramunt: Crec que és fantàstic que, d'una banda, s'hagin centrat en temes de seguretat i, de l'altra, en temes d'usabilitat. Les dades avui dia tenen més valor que mai i cal protegir-les sense limitar-ne als usuaris el consum i l'anàlisi.

Hi ha alguna cosa més que destacaries en l'àmbit de millores?

Lluís Aspachs: També, pel que fa al motor, s'hi han fet les millores tècniques següents:

  • Arquitectura més robusta, eliminant la dependència del servei Restful
  • Més seguretat, permetent només el format jks per al magatzem de claus (keystore) d'SSL
  • Major privacitat, ja que la contrasenya d'SSL es pot emmagatzemar en un fitxer ocultable

Víctor Agramunt: En els temps que corren, la seguretat i la protecció per a les nostres dades és obligatòria, no pot ser una opció.

Què ens pots dir de la instal·lació? Aquests temes de seguretat la fan més complexa?

Lluís Aspachs: En realitat, encara que augmentem la seguretat, no és en detriment de la simplicitat per instal·lar-lo. Quant a la instal·lació, el procés és pràcticament el mateix, amb uns canvis menors en l'àrea de configuració; en concret, en el fitxer LDC.properties:

  • Eliminar la línia "boe.restsdk.url="
  • Completar el paràmetre "boe.nameserver=" amb les dades del servidor següents: "SERVERNAME:PORT"
  • Utilitzar un magatzem de claus de tipus jks a "connector.https.keystore.file="-, en concret, ".jks", ja que qualsevol altre format ja no està suportat
  • Canviar "connector.https.keystore.password=" a "connector.https.keystore.password.file=", i indicar la contrasenya en un fitxer de text

Víctor Agramunt: Moltes gràcies, Lluís,

podries donar-nos la teva opinió i les conclusions sobre el que hem compartit en la conversa?

Lluís Aspachs: Després de molts anys treballant amb SAP BusinessObjects, sabent el valor dels continguts existents en els universos i en els documents de Web Intelligence i veient el potencial de SAP Analytics Cloud, crec que la combinació d'últimes versions de SAP Analytics Cloud, Live Data Connect i SAP BusinessObjects és una combinació potentíssima i que ningú amb continguts creats en BusinessObjects hauria de desaprofitar. És molt rica en noves funcionalitats i proporciona una gran estabilitat a qualsevol entorn híbrid de SAC & SAP BO amb l'ajuda del connector LDC 3.4., que ja està llest per usar-lo en entorns productius i ja no és només per a demos.

Si tens alguna pregunta o vols obtenir més informació per ajudar-te a planificar la migració a SAP BI 4.3 o treballar amb el connector LDC 3.4, si us plau, posa't en contacte amb nosaltres

Potser et pot interessar…

09 de desembre de 2022

Alimenta SAP analytics cloud amb dades de SAP Businessobjects mitjançant el seu nou connector

L'última versió de plataforma actual de BusinessObjects 4.3 SP2 ja es pot instal·lar amb la nova edició del connector per a SAC anomenada Live Data Connect 3.4., que permet que els usuaris del núvol puguin consumir dades reals des de SAC que provenen tant de documents de WebIntelligence com d'Universos d'una manera més àgil i segura que mai. En aquest article, n'explicarem les novetats i com instal·lar-lo amb èxit.

cara Lluís Aspachs
Lluís Aspachs
SAP BO Evangelist Data & Analytics en SEIDOR
20 de febrer de 2023

Controla la rendibilitat de la teva PIME en temps real

Aconseguir la rendibilitat en temps real és un dels objectius de qualsevol empresa, i gràcies a un programa ERP, ho tens a tocar de mà. Vols saber com? T'expliquem com controlar la rendibilitat de la teva PIME en temps real.

SEIDOR